پیشگیری از التهاب پوستی کف پا در جوجه های گوشتی

0

التهاب پوستی کف پا ( درماتیت ) به صورت ضایعات ایجاد شده بر روی پوست سینه ، مفاصل خرگوشی و بالشتک پایی جوجه های گوشتی تشخیص داده می شود.امروزه ، التهاب پوستی بالشتک پایی که ضایعات کف پا نیز نامیده می شود .

یکی از مهمترین مقوله های کیفی آگاهی دهنده در جوجه های گوشتی جهت رعایت استانداردهای رفاهی حیوان است .ضایعات بالشتک پا ، ناحیه کف پای جوجه های گوشتی را با جلب توجه سایش یا زخم های واقع بر روی ناحیه شکمی کف پا درگیر می کند.

شدت ضایعات کف پا می تواند از یک تغییر رنگ جزئی در یک ناحیه محدود تا تورم شدید کف پا (به طوری که در شکل ۱ نشان دادن شده است) متفاوت باشد.

وقتی که ضایعات شدید و وخیم رخ می دهند ، جوجه های گوشتی ممکن است درد را تحمل کنند.علاوه بر این وقوع بالای التهاب پوستی کف پا ، غالبا با کاهش رشد و افزایش تلفات همراه می شود .که مستقیما درآمد صاحبان مزرعه را تحت تاثیر قرار می دهد. جوجه های گوشتی که درد را به علت ضایعات شدید تحمل می کنند ، کاهش حرکت ، خوردن و آشامیدن دارند. 

گرچه التهاب پوستی کف پا می تواند به دلایل مختلف رخ دهد ،با این وجود کیفیت بستر مهمترین عامل تاثیرگذار به نظر می رسد. ولی چگونه پرورش دهندگان جوجه گوشتی یک بستر با کیفیت خوب را جهت جلوگیری از لفات غیر ضروری و تامین رفاه حیوانات در فارم مدیریت و اجرایی کنند؟

التهاب پوستی کف پا


در بررسی و مطالعه اخیر بر روی عوامل چندگانه ایجادکننده ، بستر خیس و مرطوب مورد تحقیق و تفحص قرار گرفت .

این مطالعه یک نظرسنجی را از ۱۵ شخص  ،جهت رتبه بندی اهمیت نسبی شرایط آب و هوایی و عوامل درونی سالن در ارتباط با بستر خیس در بر می گرفت .

در میان پاسخ دهندگان ، متخصصان تغذیه ، دامپزشکان و سایر اشخاص مجرب در پرورش طیور بودند.طبق نظر پاسخ دهندگان  ،مدیریت آبخوری ها و میزان تهویه به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی کیفیت بستر دیده شده اند. کیفیت بستر تحت تاثیر طراحی ومدیریت تهویه است زیرا تهویه ، دما و رطوبت هوای درون سالن را کنترل می کند. 

مطالب مرتبط:
واکنش رئیس سازمان دامپزشکی به افزایش تلفات در مرغداری‌ها
زخم کف پا در طیور ،آسیبها و خسارات!
امکان خودکفایی ایران در تولید مرغ لاین با برنامه‌ریزی ۲ ساله
نگاهی بر بیماری کوکسیدیوز و روش های درمان آن

نظارت هم بر دامی هوا و هم رطوبت برای ایجاد تغییرات موثر در میزان تهویه ضروری است.کنترل صحیح و دقیق رطوبت نسبی درون سالن ، جذب آب توسط بستر را کاهش خواهد داد و ریزش قطرات آب حاصل از میعان را کاهش می دهد .

همچنین ، این تحقیق دریافت که تهویه ناکافی و نادرست می تواند به جابه جایی ضعیف هوا منجر شود به طوری که سرعت پایین هوای ورودی اجازه می دهد تا هوای سرد به سطح زمین پایین رود . این امر به میعان بیشتر قطرات و در نهایت به بستر خیس منجر می شود.

در عوض تهویه خوب باید یک جریان هوای یکنواخت را جهت ایجاد شرایط یکسان و برابر در سرتاسر سالن جوجه های گوشتی فراهم آورد. برای مثال ، اختلافات دمایی در مناطق مختلف می تواند باعث دورهم جمع شدن پرندگان شود

که این موضوع سبب آسیب به بستر خشک هم شکل و یک نواخت و افزایش فضولات دفعی می شود.از این رو علی الخصوص در طی تهویه حداقلی وقتی که میزان تغییرات هوایی ناچیز است ،استفاده از بادبزن های چرخشی درون سالن توصیه می شود.در نهایت ، کیفیت بستر نیز به میزان تبخیر بسیار وابسته است.

یک توده فشرده ، به عبارت دیگر بستر کیکی میزان تبخیر کمتری از یک بستر خشک دارد.جریان هوا یک اثر مثبت بر روی میزان تبخیر دارد که برای پرورش دهندگان جوجه های گوشتی استفاده از سالن های با تهویه تونلی سودمند هستند.از مطالب گفته شده فوق می توان نتیجه گیری کرد که تاثیر تهویه بر روی سلامت حیوانات و بازگشت سرمایه نباید نادیده  و دست کم گرفته شود.

تهویه مناسب و خوب در پیشگیری از ضایعات کف پا در جوجه های گوشتی حیاتی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )