کرم خوشه خوار انگور و کنترل آن

0

کرم خوشه خوار انگور با نام (Lobesia botrana) از آفات مهم در باغ های انگور می باشد. این آفت در سال، سه تا چهار نسل تولید کرده و هرساله خسارت قابل توجهی را به محصول انگور وارد می کند.

این آفت در ایران فقط روی انگور گزارش شده است .در بهار لاروهای جوان نسل اول از جوانه های گل دهنده و غنچه تغذیه کرده و روی آنها را با تارهایی می پوشانند .

در برخی موارد نیز از جوانه های شاخه زا تغذیه کرده و در نتیجه سبب خشکیدن گل ها و جوانه ها و ریزش آنها می گردند.

آفت کرم خوشه خوار انگور

شناسایی کرم خوشه خوار انگور:

رنگ تخم کرم خوشه خوار انگور زرد مایل به سفید می باشد. لارو ها تا حدود ۱۲ میلی متر رشد می کنند و رنگ آنها در ابتدا سفید بوده و به تدریج به رنگ سبز مایل به زرد و حتی قهـوه ای تغییر می کند.

لارو های این آفت دارای سر سیاه رنگ می باشد. شفیره کرم خوشه خوار با طول ۵ تا ۷ میلی متر به رنـگ قهـوه ای روشـن و یا تیره می باشد.

حشره بالغ خوشه خوار انگور، پروانه ای است که بال های جلو در آن قهوه ای رنگ با دو نوار روشن می باشد.

عرض بال های پروانه حدود ۱۲ میلی متر و طـول بـدن آن حدود ۶ میلی متر می باشد. در بخش میانی بال های پروانه، لکه هایی تیره وجود دارد که توسط نوار هایی از هم جدا شده اند.

نحوه خسارت :

خسارت اصلی کرم خوشه خوار انگور از طریق تغذیه لارو های این حشره است که از غنچه های گل، خوشه ها و حبه های نارس و رسیده انگور تغذیه می کنند.

در بهار لاروهای نسل اول از جوانه های گل دهنده و غنچه تغذیه نموده و روی آنها را با تارهایی می پوشاند. به جوانه های خوشه زا حمله کرده و باعث ریزش گل ها و جوانه و خشک شدن آنها می شود.


لاروهای نسل دوم به غوره ها حمله کرده ابتدا روی غوره سوراخی ایجاد نموده و سپس از گوشت آن تغذیه میکند. که براثر تغذیه پوست غوره منظره خاکی تا ارغوانی رنگ پیدا نموده و چروک شده و حبه ها می ریزند.


لاروهای نسل سوم از انگور رسیده و حتی هسته تغذیه می کند و خوشه ها را مستور از تار و کرک های ابریشمی نموده و در نتیجه حبه های انگور گندیده و از بین می روند.

کرم خوشه خوار انگور در اغلب تاکستان های فاقد داربست و ارقام انگوری که دارای دانه های متراکم هستند خسارت بیشتر می زند.

سایر مطالب :

دلایل میوه ندادن درخت انگور

نحوه کنترل کرم خوشه خوار انگور :

احداث باغ به صورت ردیفی و در روی داربست موازی ، چون آفت کرم خوشه خوار انگور اغلب به موستان هایی که فاقد داربست بوده و موها به شکل گسترده روی زمین یا پشته ها باشند حمله می نماید .

هرس هر ساله مو برای جلوگیری از تجمع شاخه های اضافی ، سوزاندن علف های هرز و برگ های خشک در پاییز ، شخم عمیق و استفاده از یخ آب زمستانه برای از بین بردن شفیره های زمستان گذران

کنترل شیمیایی :

نوبت اول سم پاشی در مرحله غنچه و قبل از باز شدن گل ها ، نوبت دوم زمان غوره و نوبت سوم در شروع آب دار شدن میوه سمپاشی شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )