چگونگی بوجود آمدن رطوبت بستر طیور

0

در مرغداری ها بسیاری از متخصصین با مشکل خیس شدن و ایجاد رطوبت بستر طیور مواجه شده اند و در صدد راه‌ حل برای حل این مشکل بوده اند. با ما همراه باشید تا درباره رطوبت بستر طیور و پیامدهای آن بیشتر بدانید.

رطوبت بستر طیور چگونه ایجاد می شود؟

مسائلی از جمله تغذیه نامناسب، مدیریت نامناسب و مریضی ها از عواملی هستند که در بوجود آمدن این مشکل نقش بسزایی دارند.رطوبت بستر به دلیل اسهال شدن حیوان اتفاق می افتد که مجزا از ورم روده ای می باشد. اسهال طیور نوعی بیماری می باشد که در آن مدفوع حیوان آبکی می شود. در این حالت مدفوع حیوان در روده به رنگ حنایی و یا قهوه ای در میاید که در طول ۲۴ ساعت حدودا ۱۲ بار تخلیه می شود.

اگر ریشه مدفوع از سکوم باشد رنگ آن قهوه ای تیره می شود و زیاد آبکی نمی باشد. در این حالت حدودا ۱-۲ بار تخلیه انجام می شود و این نوع را نباید با اسهال یکی دانست.

رطوبت بستر طیور

مدیریت بستر طیور

بستر طیور می بایست مسطح باشد و پایداری یکسان در کل آن دیده شود. اگر مدیریت بستر طیور به درستی انجام شود و همینطور تغذیه طیور مناسب باشد؛ رطوبت بستر بین ۱۰ الی ۳۰ درصد با تغییر همراه است. در هوای گرم و خشک تا ۵ درصد کاهش بیشتر وجود دارد.

بستر مرطوب بستری می باشد که فقط سطح آن مرطوب است و در عمق خود رطوبتی ندارد که در این حالت سطح پس از خشک شدن تشکیل لایه ای چسبنده و محکم می دهد و از دیگر نقاط متمایز باشد که در نهایت این مکان برای نشستن حیوان مناسب نیست و به دلیل اینکه گرمای بدن حیوان به این نقاط نمیرسد رطوبت و چسبندگی بیشتر شده و شرایط بدتری را فراهم میکند.

در صورتی که به چنین مشکلی برخوردید، با مدیریت هرچه دقیق تر و زیر و رو کردن بستر باید شرایط را هرچه سریعتر بسامان کنید و همچنین در صورت نیاز مقداری بستر جدید اضافه کنید تا طیور بتوانند در آن نقاط بشینند و راحت باشند.در ادامه می بایست از ریزش آب در سالن جلوگیری شود، مقدار آب در آبخوری ها همیشه به اندازه باشد تا آب بیرون نریزد و باعث خیسی شود و در آخر تهویه سالن تنظیم شود.

رابطه میان بستر مرطوب و تغذیه طیور

کلیه طیور به صورت پیوسته فعالیت دارد و ادرار طیور نیز به صورت مایع غلیظ و همراه با اورات است که با مدفوع دفع می شود.گاهی مقداری از آب و الکترولیت دوباره به روده برگشته و جذب می شود که به آن جریان برگشتی میگویند. این جریان باعث برقراری تعادل الکترولیتی در طیور می شود.

وجود بیش از اندازه آب می تواند باعث اسهال شدن حیوان، آبکی شدن مدفوع و خیس شدن بستر شود. این عامل به موارد زیر بستگی دارد:

۱- ناکافی بودن دان (که در مورد گله های مادر گوشتی به دلیل جیره بندی دان بیشتر دیده می شود).

۲- کیفیت آب و دان مورد نیاز از لحاظ مقدار سدیم، پتاسیم و منیزیم موجود (در واقع سدیم و پتاسیم هستند که مقدار آب بدن حیوان را تنظیم می کنند. زیاد بودن سدیم باعث افزایش نمک و در نهایت باعث افزایش میزان آب بدن شود. پتاسیم بیش از حد نیز که در کنجاله ها و ملاس و غیره دیده می شود باعث اسهال شدن حیوان می شود).

۳- تنظیم نبودن میزان پروتئین و وجود پروتئین های بی کیفیت (اگر از پروتئین با کیفیت کم استفاده شود، دیر جذب و هضم شده و باعث اسهال شدن حیوان می شود).

۴- تنظیم نبودن میزان قند بخصوص قند جذب نشده و تغییر فشار اسمزی که باعث اسهال می شود.

۵- ایجاد تغییر ناگهانی در مواد اولیه و دان.

۶- وجود چربی بی کیفیت و دیر هضم.

۷- مریضی ها، باکتری ها، مایکوتوکسین ها و از این قبیل.

۸- وجود آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد قارچ که از عوامل اصلی بروز اسهال هستند.

سایر مطالب:

آشنایی با مهمترین بیماری های طیور

تاثیر سموم قارچی برکیفیت خوراک دام و طیور

رطوبت بستر طیور باعث بوجود آمدن این پیامدها می شود:

۱- افزایش آمونیاک (از تخمیر اوره بوجود می آید)

۲- کاهش دان مصرفی و بروز مشکلات تنفسی (از افزایش آمونیاک بوجود می آید)

۳- کاهش جذب و هضم که در نهایت راندمان را کاهش می دهد.

۴- افزایش بیماری های روده در گله

۵- افزایش آلودگی پوست حیوان، ایجاد زخم که در نهایت باعث افزایش مرگ و میر می شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )