سخت زایی در گاو و درمان آن

0

سخت زایی در گاو ، یکی از مشکلات اصلی هر گاوداری مواجه با عوارض زایمان است که بین گاوها بسیار شایع است . اما بدترین آن سخت‌زایی گاو است که در برخی مواقع ممکن است موجب مرگ گوساله یا گاو مادر گردد.

سخت زایی در گاو

افزایش سن گاو و مدیریت نامناسب تغذیه گاو در ماه‌های آخر آبستن باعث افزایش وزن جنین می‌شود و عواملی چون چون تنگی رحم و واژن باعث بیماری سخت‌زایی می‌شود که بهتر است نسبت به درمان سخت‌زایی گاو اقدام کنید. “سخت زایی به گوساله ها صدمه می زند”

سخت زایی به گوساله ها صدمه می زند اما اقدامات ساده می­تواند حتی بعد از زایمان سخت به زنده ­ماندن و رشد کردن گوساله­ ها کمک کند.
آیا شما می­دانید چه تعداد گوساله در پایان سال به خاطر سخت زایی از شما تلف می­ شوند؟ آیا برخی از آن گوساله ها می­ توانستند زنده بمانند؟

سخت‌زایی در گاو

چه تعداد از زایمانها نیازمند کمک رسانی هستند ؟

بین ۳۰ تا ۵۰ درصد زایمان ها نیازمند کمک هستند، و تقریبا یکی از این ۱۰ راس گوساله در زمان تولد به خاطر سخت زایی یا مشکلات حاصل از زایمان سخت می­میرند. گوساله­هایی که از سخت زایی زنده می­مانند هنوز در خطر بزرگتری از بیماری و مرگ قبل از قطع شیر هستند.

اکثر تغییرات فیزیولوژیکی برجسته در طول زندگی در زمان تولد اتفاق می­افتد، و ناتوانی برای تنظیم کردن بعد از تولد غالباً منجر به مرگ می­شود.

اقدامات لازم برای کاهش تلفات ناشی از سخت زایی

سه اقدام نسبتاً ساده وجود دارند که می­توانند برای کاهش دادن تلفات ناشی از سخت زایی انجام بشوند.

۱-      تحریک کردن تنفس

۲-      حفظ کردن دمای بدن

۳-      گسترش دادن حجم خون بوسیله خوارنیدن آغوز

بهتر است درمان سخت زایی در گاو با استفاده از جک زایمان گاو به بیرون آمدن گوساله کمک کنید و حتماً در ماه‌های آخر آبستن گاو تغذیه دام را مدیریت کنید تا بیش از حد نخورد و باعث افزایش وزن جنین نشود.

عواملی موثری که در سخت‌زایی دخالت دارند به شرح زیر می‌باشند:

– ژنتیک

– مدیریت تغذیه

– عوامل عفونی

– حمل و نقل دام‌های نزدیک به زایمان 

– تنبلی رحم

– تنگی رحم و واژن

– عوامل هورمونی

– کمبود کلسیم

– گردش گوساله و عدم قرارگیری صحیح جنین در شکم مادر

– مرگ گوساله در شکم گاو

– تغذیه زیاد گاو در ماه های آخر و افزایش وزن جنین

– خلق حیوانات عجیب و غریب

– پیچ خوردگی رحم

– دو قلو بودن جنین

مطالب مرتبط:

عوامل سقط جنین در گاوها

همه چیز درباره بیماری تیلریوز در گاو شیری

درمان سخت زایی در گاو

– اعمال مامایی در سخت‌زایی در حالت معمولاً ایستاده خیلی موفقیت‌آمیزتر می‌باشد در نتیجه اگر گاوی خوابیده است به هر وسیله‌ای مانند شوک دادن آنرا بلند می‌کنیم.

– قبل از انجام هر کاری ابتدا نسبت به تجویز زایلوکائین و اکسی‌تتراسیکلین اقدام کنید.

– واژن گاو مادر را بشویید. حتماً قبل از عمل توشه رکتال، می‌بایست از مواد لوبری کان مانند پارافین بعلاوه یک آنتی‌بیوتیک استفاده نمود.

– دو انگشت خود را وارد رحم گاو کنید و از زنده بودن گوساله مطمئن شوید. در هنگام توشه رکتال می‌بایست واژن و سرویکس را در مورد بروز هر مشکلی بررسی نمود و از زنده بودن جنین مطمئن شد. به این منظور می‌توان انگشت را وارد دهان جنین کرد و مک زدن جنین را احساس نمود و یا با وارد نمودن انگشت در داخل رکتوم، انقباضات آنرا احساس کرد و یا با فشار دادن بدن حیوان شاهد تکان خوردن آن بود.

– چرخاندن جنین حول محور طولی برای بیرون آوردن گوساله از واژن

– با استفاده از جک زایمان کمک کنید گوساله بیرون بیاید.

– در صورتی که جنین به صورت نامناسب داخل رحم قرار دارد و امکان زایمان از واژن نیست حتما آنرا سزارین کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )