بلایت هاله ای لوبیا

0

بلایت هاله ای لوبیا به طور معمول در مزارعی که در آن­ها از بذرهای آلوده جهت کشت استفاده شده است یا در مزراعی که در سال­های گذاشته، سابقه­ بیماری را داشته­ اند، وجود دارد. در صورت وجود آب و هوای گرم و مرطوب و خیس ­بودن سطح بوته ­ها، احتمال حضور بیماری سوختگی معمولی افزایش می­ یابد.

بلایت هاله ای لوبیا

بیماری گیاهی بلایت هاله ای روی قسمت های هوایی گیاه لوبیا ایجاد آلودگی کرده و یکی از بیماری های مهم در تمام مناطق زیر کشت این محصول می باشد.

عامل این بیماری بیشترین خسارت را به لوبیا می زند ولی توانایی آلودگی روی حبوبات دیگر را نیز دارد.

بلایت هاله ای لوبیا

علائم بیماری بلایت هاله ای لوبیا

علائم آلودگی بیماری گیاهی بلایت هاله ای لوبیا در ابتدا در سطح زیرین برگ قابل مشاهده است. این علائم در ابتدا به صورت لکه های آبسوخته و ریز بوده که با ادامه روند بیماری حالتی بافت مرده را در هر دو سمت برگ ایجاد می کند.

لکه های بافت مرده رشد زیادی نمی کنند ولی به مرور ممکن است منجر به پیچیدگی برگ ها شود. در اطراف لکه ها، هاله ای بزرگ، رنگ پریده و مایل به زرد به وجود می آید.

در مواقعی که شدت بیماری زیاد باشد، بوته ها به صورت عمومی رنگ پریده می شوند.

نشانه های روی غلاف نیز در ابتدا به صورت لکه های سبز رنگ و آبسوخته بوده که به مرور تبدیل به لکه های قهوه ای، همراه حاشیه تیره می باشد.

در صورت ورود عامل بیماری به داخل غلاف، بذور تغییر رنگ داده و چروکیده می شوند.

سایر مطالب:

بیماری سوختگی باکتریایی پنبه یا بلایت باکتریایی پنبه

بیماری سوختگی یا بلایت فوموپسیس بادمجان

عامل بیماری، نحوه انتشار و چرخه زیستی بلایت هاله ای لوبیا

عامل بیماری گیاهی بلایت باکتری Pseudomonas syringae pv. phaseolicola می باشد. شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای ١٨ الی ٢٢ درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد.

انتقال این باکتری از بقایای گیاهی آلوده به قسمت های سالم از طریق پخش شدن خاک آلوده در اثر باد یا قطرات باران صورت می پذیرد.

عامل بیماری درون بذور آلوده و بقایای گیاهی آلوده در داخل خاک زمستان گذرانی می کند. در بعضی مواقع کشت تناوبی با ذرت نتایج خوبی را در کاهش بیماری نشان داده است.

کنترل و مدیریت بیماری

  1. کشت بذر گواهی شده
  2. عدم کشت در مزارع لوبیای کشت قبلی ۲-۳ سال
  3. شخم‌زدن مزرعه پس از برداشت و دفن بقایای گیاهی
  4. پاشش پودر مس با دیدن اولین علایم بیماری

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )