میزان باردهی درخت توت

0

درخت توت معمولاً از پنجمین سال از رشد خود شروع به باردهی می‌کنند، اما عوامل مختلفی می‌تواند بر میزان باردهی توت سفید مؤثر باشد.

ویژگی‌ها و مشخصات گیاهشناسی درخت توت

درخت توت یک گیاه چوبی و دائمی است که گاهی طول آن در عرض شش سال به ۳ تا ۳.۵ متر نیز خواهد رسید. این گیاه در دو نوع با میوه سفید (Morus alba) که در واقع بومی چین است و نوع با میوه قرمز (Morus rubus) که بومی آمریکای شمالی است در دنیا یافت می‌شود.

هر دو نوع این درخت و همچنین هیبریدهای آن‌ها دارای برگ‌های با رنگ سبز تیره و لبه‌های دندانه‌دار هستند. تنه کاملاً استوانه‌ای به رنگ قهوه‌ای تیره از دیگر ویژگی‌های انواع آن است.

درخت توت

مهمترین ویژگی های درختان توت از نظر فنوتیپ

  • نام علمی گیاه: Morus spp.
  • نوع گیاه: درخت برگریز
  • اندازه طولی درخت بالغ: ۱۰ تا ۱۵ متر ارتفاع
  • قطر تاج: ۱۰ تا ۱۲ متر عرض
  • نیاز نوری: قرارگرفتن در معرض آفتاب کامل، جزئی
  • نوع خاک: غنی، مرطوب اما با زهکشی خوب
  • pH مناسب خاک: اسیدی تا خنثی (۵٫۵ تا ۷٫۰)
  • زمان شکوفه: بهار
  • رنگ گل: زرد مایل‌به‌سبز

مهمترین عوامل مؤثر بر باردهی درخت توت

عوامل متعددی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا درخت توت به باروری برسید. در زیر ویژگی‌های مؤثر بر باردهی را بررسی کرده‌ایم:

۱ – نور

روشنایی و نور خورشید منبع اصلی انرژی برای فتوسنتز و تولید مواد آلی و همچنین باردهی درخت توت است. محدوده روشنایی ۵۰۰ تا ۳۰۰۰۰ لوکس می‌تواند برای باردهی این درخت میوه مناسب باشد.

در صورت دریافت نور بیشتر از ۳۰۰۰۰ لوکس درخت در حالت اشباع نوری قرار خواهد گرفت. به‌طورکلی قرارگیری در شرایط نوری مناسب می‌تواند رنگ برگ‌ها را به سبز تیره متمایل کند.

همچنین می‌دانیم که کیفیت خوب برگ‌ها و ضخیم شدن آن باعث و بهبود عملکرد فیزیولوژیکی و افزایش باردهی خواهد شد.

سایر مطالب:

توت سیاه و آشنایی با چگونگی کاشت آن

۲ – درجه حرارت

دما یکی از عوامل مهم برای انجام فعالیت و باردهی درختان توت است. هنگامی که دمای زمین در بهار به بالای ۵ درجه سانتیگراد می‌رسد، اثر جذب سیستم ریشه توت شروع به افزایش می‌کند و هنگامی که به بالای ۱۰ درجه می‌رسد، ریشه‌های جدید ظاهر می‌شوند.

۳ – رطوبت

آب یکی از فاکتورهای مهم در باردهی است. رطوبت برگ‌های توت به‌طورکلی ۷۰ تا ۷۵ درصد، شاخه‌ها ۵۸ تا ۶۱ درصد و ریشه‌ها ۵۴ تا ۶۰ درصد است. مانند تمام گیاهان، آب نقش مهمی در دریافت مواد مغذی ، سنتز و تبدیل مواد آلی و حفظ تورم سلولی و باردهی را دارد.

درختان توت در دوره‌های مختلف نیازهای متفاوتی به آب دارند. اگر در طول دوره جوانه‌زنی آب کافی نباشد، جوانه‌زنی به تأخیر می‌افتد و سرعت این فرایند کاهش می‌یابد. پس از ورود جوانه‌زنی به دوره رشد، در صورت ناکافی بودن آب، از رشد شاخه‌های جدید جلوگیری می‌شود و باردهی درخت به‌شدت تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت.

۴ – بهترین کود برای درخت توت

علاوه بر سه عنصر کربن، هیدروژن و اکسیژن که می‌توان از هوا یا آب دریافت کرد، مواد مغذی موردنیاز درختان توت در طول فرایند رشد و باردهی، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، گوگرد، منیزیم و عناصر کمیاب مانند به‌عنوان بور، روی، منگنز، مس، ۱۳ نوع عنصر دیگر مانند آهن، مولیبدن و کلر نیز است که عمدتاً از خاک جذب می‌شود.

شما میتوانید انواع کود مناسب را از فروشگاه اینترنتی شاپ ثمر خریداری کنید.

در این میان قبل از شروع باردهی درختان توت، نیتروژن، فسفر و پتاسیم اجزای اصلی موردنیاز درخت هستند که نیاز به مکمل به‌صورت کود دارند.

ازاین‌رو باید درختان توت خود را با کود غنی از پتاسیم مانند ۵-۸-۵ تغذیه کنید. کودهای پتاس بالا به افزایش شکوفه در گیاهان کمک می‌کنند که منجر به تولید میوه بیشتر نیز می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس با ما ( اینجا کلیک کنید )