پرورش بلدرچین از نقطه شروع تا کسب درآمد

0

پرورش بلدرچین بعنوان عضوی از گروه ماکیان چه به لحاظ سبد تغذیه ای خانواده و چه از طریق پرورش و نگهداری جای بسیار بزرگی را در صنعت کسب و کار و درآمد برای خود باز کرده است.

پرورش بلدرچین

دو دلیل بزرگ برای نیامدن توی این راه، یکی عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات کافی در مورد خود بلدرچین هست و دلیل دیگری این که بازار و تجهیزات و سرمایه لازم برای این پرنده را کسی نمی دونه و یا اطلاعات در موردش کم هست.

به همین خاطر شک و نگرانی از وضعیت الان جامعه و بازار باعث می شه به سمت این شغل و کارافرینی و کسب در آمد نیایم و این سوال رو از خودتون می پرسید من که سرمایه لازم و کافی ندارم.

یا خب چه طور محصولاتش رو بفروشم و یا فلانی وارد این کار شد خب ضرر کرد و جملات مشابه و تکراری دیگه که انگیزه شمارو می گیره و ترغیب نمیشید در این باره خوب عمل کنید.

پرورش بلدرچین

چرا پرورش بلدرچین را انتخاب کرده ایم؟

جواب این سوال رو با، خصوصیات ظاهری،اهمیت محصولات، مقدار و زمان لازم برای نگهداری این پرنده، سرمایه مورد نیاز اولیه، شروع می کنیم و در ادامه به تک تک این موضوعات می پردازیم.

خصوصیات ظاهری بلدرچین

با دانستن و آگاهی از خصوصیات ظاهری ، این حس علاقه در شما به وجود می آید که آیا تمایل به نگهداری از این پرنده دارید یا نه؟که یکی از شرط های اصلی در نگهداری و پرورش یک نوع از پرندگان یا ماکیان علاقه می باشد که در اینجا ما خصوصیات ظاهری را تا حد معمول برای شما عزیزان توضیح می دهیم.

بلدرچین پرنده ای از گروه ماکیانان سانان و از خانواده قرقاول ها می باشد جثه ای کوچک و زندگی روی زمین را ترجیح می دهد در گاهی اوقات پروازهایی سریع و کوتاه دارد، نوع ماده پرهای سینه اش خالدار و نوع نر با پرهای سینه قهوه ای وجود دارند.

طول بدن ۱۶ تا ۱۸ سانتی متر می رسد و وزن نر و ماده با هم متفاوت است ماده ها سنگین تر می باشند، نرها ۸۵ تا ۱۱۰ گرم و ماده ها تا ۱۲۰ گرم می رسند، به علت رشد سریع در سن دو ماهگی به تولید مثل و بلوغ می رسند و ۱۰۰ تخم به مدت ۵ الی ۷ ماه می گذارند که از این تعداد ۷۵ تخم به جوجه تبدیل می شود.

نکته: اهمیت اصلی در نوع ظاهر بلدرچین به جثه کوچک و مقدار مساحت نگهداری کم مورد نیاز و هم چنین رسیدن سریع به سن بلوغ و تولید مثل، یکی از مزایای برتر دیگر نسبت به بقیه پرندگان است.

اهمیت محصولات پرورش

به دلایل زیادی یکی از موارد مورد انتخابی ما برای پرورش که بلدرچین را انتخاب کرده ایم اهمیت گوشت، تخم این پرنده است که پرورش دهنده با فروش تخم آنها یا رسیدن به مرحله پرواری و فروش گوشت آنها می تواند به کسب درآمد بسیار بالایی برسد ابتدا اهمیت تخم و سپس گوشت را توضیح می دهیم.

خاصیت و مزایای تخم بلدرچین

اگر بخواهیم به طور کامل اهمیت خوردن تخم بلدرچین را توضیح دهیم از دایره زمان و کلمات و مقاله ما خارج می باشد و به صورت یک مقاله دیگر باید به اهمیت این محصول پرداخت پس در اینجا به صورت خلاصه و کاربردی می پردازیم.

-یک منبع غنی و با ارزش از ویتامین ها (۶ برابر تخم مرغ ویتامین ب ۱۲ و ۱۵ برابر تخم مرغ ویتامین ب ۲ دارد).

-نسبت به تخم مرغ ۵ برابر فسفر دارد.

-نسبت به تخم مرغ ۷ برابر آهن دارد.

-منبع غنی امگا ۳ و برای تقویت هوش و حافظه

-کلسترول بسیار بسیار پایین

-تنظیم سیکل خواب

-تقویت سیستم دفاعی بدن

-منبع غنی پروتیین برای تغذیه ورزشکاران و بدنسازان

-درمان بیماری های قلبی، کلیوی، گوارشی و کبدی

-کاملا ارگانیک و سالم بدون هیچ گونه آنتی بیوتیک و دارو های رشد (چون بلدرچین نسبت به شرایط آب و هوایی و بیماری ها بسیار مقاوم است).

خاصیت و مزایای گوشت بلدرچین

به علت فعالیت و جنب و جوش بسیار زیاد در بلدرچین گلیکوزن در ماهیچه ذخیره می شود به همین خاطر بسیار گوشت لذیذ می شود و بعد از طبخ غذا به صورت رشته رشته در نمی آیند و ظاهر خود را حفظ می کنند.

که این امر خود کمک بسیار زیادی برای غذای مهمانی ها و رستوران ها می کند و منبع خوب و بسیار زیاد فسفر، روی، آهن و پروتیین می باشد.

مقدار و زمان مورد نیاز برای پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین مثل بقیه طیور و حیوانات نیازمند مراقبت و گذاشتن زمان لازم برای دادن آب و دانه و رعایت کردن موارد بهداشتی آنهاست و به تعداد و مکان شما بستگی دارد .

گاهی یک پرورش دهنده با تعداد کمی شروع به این کار کرده و در کنار این کار به فعالیت های دیگری هم مشغول است اما گاهی یک پرورش دهنده با یک مزرعه و سالن مواجه است و نیاز به زمان و وقت زیادی دارد .

توصیه ی ما این است اگر ابتدای کار هستید و هیچ تجربه و شناختی ندارید با تعداد کم شروع کنید تا تجربه ارتباط و روش تغذیه دادن و یا حتی کنترل بیماری و محیط آنها دست تان بیاید.

بهترین نوع پرورش بلدرچین

با توجه به گونه های بسیار زیادی که دارد اما در کشور ما و یا در صنعت پرورش دو نوع بهتر است جهت محصولات تخم و یا گوشت بلدرچین استفاده و در سالن های پرورش نگهداری و تکثیر شود.

-بلدرچین ژاپنی

-بلدرچین معمولی

نکته: مقاله دیگر ما در سایت مسترپت به صورت کامل و جامه نژادهای بلدرچین را توضیح داده است پس در اینجا از تکرار پرهیز و خودداری می کنیم و با مراجعه به آن مقاله جواب سوالات خود در زمینه نوع و نژاد را می یابید.

شروع پرورش بلدرچین

با توجه به مطالب فوق بدون شک مخاطب ما تصمیم بر این امر گرفت که می تواند شروع به پرورش و تکثیر این پرنده داشته باشد حال ما قدم بعدی تصمیم شمارا با هم بر میداریم و تجهیزات لازم برای یک پرورش دهنده را توضیح می دهیم.

-مکان کافی برای پرورش بستگی به تعداد شما دارد گاهی پرورش دهنده ما از فضای حیاط خانه یا محوطه ای که در روستا دارد شروع می کند و در بعضی مواقع حتی از بالکن خانه استفاده می کند .

و پرورش دهنده ی دیگری یک سالن یا زمین اجاره و تهیه می کند که در هر چند صورت تجهیزات اولیه خوب است در اینجا پیشنهاد بهتر ما این است بر روی بستر و زمین بلدرچین خود را پرورش دهید و به ازای هر ۸ عدد بلدرچین ۱ مترمکعب مساحت کافی است.

-پرنده انتخابی ما چون پروازی است باید از فنس و توری برای سقف ان استفاده کنید.

مطالب مرتبط:

پرورش شترمرغ ،فرصتها و چالشها
چالشهای جوجه کشی کبک

بلدرچین و مقاومت نسبت به شرایط

-بلدرچین نسبت به شرایط مقاوم است اما نسبت به رطوبت و خشکی زیاد تا حدودی حساس است می توانید اگر در مناطق سردسیری هستید از هیتر یا گرمایشی بزرگ و یا اگر در مناطق گرمسیری هستید می توانید از کولر یا سیستم سرمایشی بزرگ بر اساس متراژ سالن خود استفاده کنید و همین طور جهت تهویه بهتر می توانید از فن هم استفاده کنید.

-تهیه دانه خوری و آب خوری

-تهیه دانه و تغذیه قوی که در مقاله تغذیه بلدرچین در سایت مسترپت به طور کامل به آن پرداختیم.

-دستگاه جوجه کشی که بر اساس نیاز و چشم انداز مسیر کار پرورش دهنده تهیه می شود گاهی یک پرورش دهنده با مولد ها شروع می کند و تکثیر می کند نوع دیگه جوجه های نابالغ تهیه شده و نگهداری می شود تا به بلدرچین پروراری برسد و گوشت آن را به فروش می رساند .

نوع دیگر تعداد تخم زیاد می باشد که می تواند از این دستگاه استفاده می کند که همه ی این موارد به نوع انتخاب شما عزیزان دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )