آب آبیاری و تاثیر آن بر افزایش محصول

0

آب آبیاری و دما از اولین نیاز گیاهان، برای انجام تمام اعمال حیاتی شان است. بقیه اعمال انها از طریق این دو تامین می شود. جوانه زنی که اولین مرحله زندگی یک گیاه است .

آب آبیاری

با مطلوب شدن دما (صیفی جات معمولا بین ۱۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد می توانند جوانه بزنند) و دریافت آب جهت فعال شدن آنزیم هایشان در جنین و لایه آلورن نیازمندند.

در بقیه مراحل رشد و نمو هم در صورت وجود دما و جریان آب در سلول ها و آوندهایشان می توانند هر چیزی که بخواهند جذب کنند. بنابراین برای اینکه یک گیاه از بین برود نبود یکی از اینها کافی است.

  آب آبیاری

آب آبیاری باید چه کیفیتی داشته باشد؟

در آب آبیاری دو پارامتر بسیار مهم هستند. اول   EC آب و دوم pH آب.   EC آب در زمان رشد رویشی بهتر است حدود ۲ میکرو زیمنس بر سانتیمتر مربع باشد ولی در زمان باردهی می تواند جهت کمک به رنگ آوری سریع تر و افزایش سرعت رسیدگی، بین ۲ تا ۳ باشد.

لازم به ذکر است است که باید دقت داشت که در زمان باردهی افزایش شوری به دلیل افزودن مواد مغذی و یون هایی مانند پتاسیم باشد نه سدیم!

pH مطلوب برای آب آبیاری باید حدود ۷ باشد. متاسفانه آب اکثر مناطق در کشور ما آهکی است. و همین مهمترین دلیل برای نتیجه نگرفتن از سمپاشی ها و محلولپاشی ها شده است.

زیرا انحلال و میزان جذب بسیاری از کودها و سموم به pH آب بستگی دارد. در هر صورت اگر pH آب شما بالا بود، می توانید از انواع اسید با مشورت کارشناسان استفاده کنید تا این مشکل برطرف شود.

میزان آب آبیاری چقدر باید باشد؟

میزان آب آبیاری بستگی به عوامل زیادی دارد. مثلا در محصول گوجه فرنگی در برخی زمین ها تا ۱۰ ساعت هم آبیاری می کنند در حالی که در برخی دیگر یک ساعت هم کافی است.

به هر حال هیچ کس دلش نمی خواهد که بیش از ۵ ساعت آبیاری کند زیرا ممکن است به صرفه نباشد یا حتی باعث ایجاد خسارت شود! شاید بپرسید خوب چطور می توان ساعات آبیاری را کم کرد؟ سوال بسیار مهمی است.

عواملی که میزان مصرف آب را تعیین می کند، بافت خاک (شنی، لومی یا رسی بودن خاک) نوع محصول، مرحله رشدی (سن گیاه) و اقلیم است. 

سایر مطالب:

سیستم آبیاری زیر سطحی چیست و چه محاسن و معایبی دارد؟

آبیاری گیاهان تازه کاشته شده

آبیاری قطره ای ،محاسن و معایب آن

به موارد زیر توجه کنید تا بتوانید زمان آبیاری را بطور چشمگیری کاهش دهید:

۱-اول اینکه طبیعتا باید از آبیاری تحت فشار مناسب (در کشت صیفی جات، آبیاری قطره ای مناسب تر است) استفاده کنید.

۲-اگر بافت خاک شنی است، تا ۶۰ تن در هکتار کود گاوی پوسیده مصرف کنید (بسیار عالی جواب می دهد)

۳-اگر خاک یا آب شور باشد باید میزان آبیاری تان ۲۰ تا ۳۰ درصد را بیشتر کنید. یعنی اگر ۲ ساعت آبیاری لازم هست، باید تا نیم ساعت بیشتر آبیاری کنید! بنابراین با شوری زدایی آب و خاک می توانید تا ۳۰ درصد مصرف آب کمتری داشته باشید.

۴-به جای یک نوار تیپ برای هر خط، دو یا سه نوار تیپ بزنید! این ترفند در خاک های شنی بسیار عالی جواب می دهد همچنین تاثیر بسیار خوبی در افزایش تناژ دارد .

زیرا در خاک های شنی حرکت آب بیشتر عمودی استو معمولا فقط یک طرف ریشه را آبیاری می کند برای اینکه بتوانید تمام اطارف ریشه را آبیاری کند باید به کف خاک زراعی (لایه سخت) برسد و برگردد.

در این حالت آب ابتدا تا عمق نفوذ می کند و به لایه هاردپن می رسد، پس از اینکه آب به این لایه رسید و به طرف بالا برگشت، مواد شوری که آنجا جمع شده را نیز به طرف بالا بر می گرداند.

پس شما با انداختن دو نوار در دو طرف می توانید تمام اطراف ریشه را آبیاری کنید، ضمن اینکه زمان آّبیاری هم، تا یک سوم کاهش می یابد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس با ما ( اینجا کلیک کنید )