آشنایی با خواص گوشت کبک 

0

خواص گوشت کبک 

خواص گوشت کبک برخلاف ظاهر کوچک و نحیف آن بسیار زیاد است. اگر برایتان مهم است که مواد غذایی سرشار از پروتئین بخورید و خیالتان از بابت چربی آن راحت باشد، کبک یکی از گوشت‌هایی است که ارزش غذایی بالایی دارد و هضم آن هم بسیار سریع است.

در بیشتر مناطق و مزارع روستایی پرورش کبک را انجام می‌دهند و محیط مناسبی برای پرورش و زیست این پرنده است. از طرفی صنعت تولید و پرورش کبک هم سه سالی است در ایران رونق پیدا کرده و به‌جای شکار این پرنده، موفق به تولید و تکثیر آن شده‌اند.

همین موضوع باعث شده تا مصرف گوشت کبک بیشتر از قبل مورد توجه باشد و افراد زیادی به بهانه خواص گوشت کبک خوردن آن را در رژیم غذایی زندگی خود قرار دهند.

خواص گوشت کبک 

کبک و محل زندگی این پرندگان

کبک‌ها در بخش‌هایی مختلفی از سراسر زمین توانایی زیست و تکثیر دارند. اروپا، آسیا و بخش‌هایی از آفریقا محیط مناسبی برای پرورش کبک‌های بومی است.

این پرندگان اندازه‌ای متوسط دارند، غیر مهاجر هستند و در خانواده قرقاول‌ها (قرقاول، بلدرچین و …) متولد و دسته‌بندی می‌شوند. این پرندگان روی زمین لانه می‌سازند.

دانه‌ها و حشرات در رژیم غذایی اصلی آنها است و سه گونه مختلف از آنها را می‌توان پیدا کرد.

انواع گونه های کبک

  • کبک‌ها خاکستری
  • کبک‌های داوریان
  • کبک‌های تبتی

هر سه گونه زیستگاه‌‌‌های دارای چمنزار باز را ترجیح می‌دهند. کبک‌های خاکستری دوست دارند در چمنزارهای و لبه‌های جنگل زندگی کنند، داوری‌ها زندگی در مناطق باز و جنگل‌هایی که بوته‌های کوتاه دارند را ترجیح می‌دهند .

گونه سوم، گونه تبتی مراتع کوهستانی با انواع بوته‌ها و درختچه‌های کم‌تر را برای زیست خود مناسب می‌داند.

اگرچه شکل این پرنده‌‌‌‌ها شبیه به مرغ است اما رنگ‌آمیزی پرهای آنها بسیار زیبا و قابل توجه است. بیشتر در دامنه کوه‌ها و تپه‌‌های ماهور زندگی می‌کنند و جنس نر و ماده آن تقریباً بسیار مشابه یکدیگر هستند.

تکثیر و جفت‌یابی این پرنده در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار شروع می‌شود. در شرایط طبیعی از اوایل اردیبهشت تا اواخر تیر زمان تخمک‌گذاری آن است. کبک‌های ماده بعد از زمان تخم‌گذاری روی تخم‌ها می‌خواهد و تا زمان تولد کامل جوجه‌ها از آنها مراقبت می‌کند.

هر کبک ماده به‌صورت طبیعی می‌تواند ۱۲ تا ۱۵ تخم بگذارد. زمان لازم برای تبدیل‌شدن تخم کبک به جوجه کمتر از یک ماه (۲۳ تا ۲۵ روز) است. وقتی جوجه کبک‌ها به دنیا بیایند تقریباً یک‌سوم اندازه یک جوجه بالغ اندازه دارند.

خواص گوشت کبک

شاید فکر کنید گوشت کبک طعم نامطلوب و غیرقابل‌تحملی دارد، اما واقعیت این است که کبک درست به همان اندازه که گوشت پرندگان دیگری مثل مرغ و بوقلمون مصرف می‌شود، خواص مختلف دارد و طعم آن بسیار مشابه است.

علاوه بر این به لحاظ طعم و مزه حتی نسبت به گوشت مرغ و بوقلمون خوشمزه‌تر و بهتر است.

چربی بسیار کم

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌های گوشت کبک پرورشی چربی و کلسترول بسیار پایین آن است. همین باعث شده تا یک رژیم غذایی سالم و مناسب برای افرادی باشد که به بیماری‌‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌‌ها قرار دارند.

این گوشت بسیار غنی است و مصرف آن برای افرادی که از فشارخون رنج می‌برند مناسب است.

رفع مشکلات عصبی

مصرف گوشت کبک برای تقویت اعصاب، درمان مشکلات و تصحیح الگوی خواب و رفع کردن بی‌خوابی بسیار مؤثر است.

اگر از جمله افرادی هستید که خواب مناسب و منظمی ندارید، مصرف این گوشت را وارد رژیم غذایی‌تان کنید تا هم از خواص گوشت کبک بهره ببرید و هم با تصحیح الگوی غذایی، ناراحتی‌های عصبی را بهبود دهید و خواب بهتری داشته باشید.

کنترل دمای بدن

گوشت کبک به کاهش تب بدن کمک می‌کند و گزینه خوبی برای متعادل کردن واکنش‌‌های سرمایشی و گرمایشی بدن است.

سایر مطالب:

چالشهای جوجه کشی کبک

فواید تخم کبک برای انسان

بهبود گوارش و کلیه

مصرف گوشت کبک می‌تواند در کاهش تولید اسید‌اوریک در بدن مؤثر باشد. به‌این‌ترتیب با افزایش فعالیت و بهبود عملکرد کلیه، خروج سم‌های مختلف از بدن را سریع‌تر می‌کند.

همچنین مصرف این گوشت فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد لازم برای بدن را هم تأمین می‌کند. هر ۱۰۰ گرم گوشت کبک حاوی ۵.۲۴ گرم آلبومین، ۴.۱ گرم چربی و ۵.۱ گرم مواد معدنی است.

تقویت حافظه

اگر از مشکلات حافظه رنج می‌برید یا زمینه ابتلا به بیماری‌هایی مثل آلزایمر یا فراموش دارید، کبک برای تقویت حافظه بسیار مؤثر است.

تقویت قوای جنسی

یکی دیگر از خواص گوشت کبک تقویت نیروی جسمانی، بهبود قدرت بدنی و تقویت نیروی جنسی است. اگر دچار ضعف یا احساس خستگی مداوم هستید و می‌خواهید با تصحیح رژیم غذایی خود، مواد لازم و ضروری بدنتان را به آن برسانید، گوشت کبک یکی از بهترین گزینه‌ها است.

کاهش دوره نقاهت

مصرف گوشت کبک پرورشی برای بیمارانی که دوره نقاهت خود را پشت سر می‌گذارند بسیار مفید است. این گوشت به تسریع دوره بهبود بیماری کمک می‌کند و باعث می‌شود بیمار هر چه سریع‌تر نیروی جسمانی خود را مجدد دریافت کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )