دلایل خشک شدن درخت گیلاس

0

خشک شدن درخت گیلاس معمولاً به دلیل آبیاری نامناسب، تنش های محیطی، کمبود مواد غدایی یا بیماری و آفات گیاهی اتفاق می افتد.

چگونگی جلوگیری از خشک شدن درخت گیلاس

دو مورد آبیاری بیش از حد و تنش های محیطی مانند نوسانات دما یا شوک پیوند، معمولا باعث خشک شدن درخت می شود. هنگامی که تنش کاهش یابد، درخت به حالت اولیه بر می گردد.

بنابراین، اینها شایع ترین دلایلی است که باعث می شود درختان شروع خشک شدن کنند. نکته مهم این است که برای رفع آنها و نجات درخت از خشک شدن، چه اقداماتی باید انجام شود؟

 خشک شدن درخت گیلاس

۴ دلیل اصلی خشک شدن درخت گیلاس

اگر مشکل اصلی درخت را پیدا کنید و از راه حل مناسب و به موقع استفاده کنید.  درختان در حال مرگ می توانند نجات پیدا کنند.

به طور معمول ، بسته به مشکلی که ایجاد شده، چندین هفته یا ماه طول می کشد تا درخت کاملاً از بین برود. برای دیدن اینکه آیا درخت گیلاس هنوز زنده است یا خیر، یک شاخه کوچک را هرس کنید و ببینید بافت داخل شاخه هنوز سبز هست یا نه؟

۱-آبیاری نامناسب درختان گیلاس

بهترین راه برای پیدا کردن زمان آبیاری درخت گیلاس شما بررسی ۵-۱۰ سانتی متر خاک است. اگر خاک حالت استخوانی و خشک باشد. درخت به آبیاری نیاز دارد. از طرف دیگر، اگر خاک به مدت دو یا چند ساعت مداوم آبیاری شود، آبیاری بیش از حد انجام شده است.

آبیاری بیش از حد

اگر خاک درخت گیلاس شما آب در خودش نگه می دارد. یعنی دو یا چند ساعت پس از آبیاری هنوز سطح خاک خیس و غرقابی می باشد، باید اصلاح شود.

می توانید خاک را با کمپوست، ماسه یا پرلیت اصلاح کنید تا توده‌های خاکی موجود در خاک شکسته شده و امکان زهکشی بیشتر فراهم شود.

اگر درخت گیلاس بیش از حد آبیاری شود، ریشه های آن بیش از حد اشباع شده و می تواند منجر به بیماری هایی مانند پوسیدگی ریشه (بیماری قارچی) شود.

هنگامی که این اتفاق می افتد، برگ های درخت شروع به زرد شدن و ریزش می کند. پس از چند هفته یا چند ماه ، درخت گیلاس به حدی خسارت می بیند، که نمی توان آن را احیا کرد.

اغلب درختان به دلیل زهکشی خاک نامناسب، بیش از حد آب نگه می دارند. این امر به ویژه در مورد خاک های رسی صدق می کند. زیرا ذرات آنها نسبت به خاکهای لومی یا شنی متراکم تر هستند.

آبیاری کم

هنگامی که درختان کم آبیاری می شوند، اغلب برگ های آنها شروع به پیچیدن می کند تا رطوبت کمی که باقی مانده است را حفظ کند.

علاوه بر این، درخت گیلاس از آب بیشتر برای زنده ماندن استفاده خواهد کرد، به این معنی که میوه زیادی تولید نخواهد کرد. به همین دلیل، شما ممکن است محصول کمی بدست آورید.

اگر متوجه شدید که درخت گیلاس کم آبیاری شده است، چند کار موثر می توانید انجام دهید.

ابتدا هر ۱-۲ ماه ۲ سانتی متر کمپوست را دور درخت بریزید. علاوه بر تأمین مواد مغذی (و جایگزینی احتمالی کود)، کمپوست به ساختمان خاک کمک می کند.

زیرا ساختمان خاک به طور مستقیم بر میزان نگهداری آب تأثیر می گذارد. بنابراین، افزایش ۱ درصدی مواد آلی خاک می تواند ۲۰۰۰۰ گالن آب بیشتر در هکتار نگه دارد.

راه دیگر همان مقدار مالچ را در اطراف درخت بریزید. این کار را می توان هر ۳-۶ ماه یا در صورت نیاز انجام داد. مالچ کردن تبخیر آب را کاهش می دهد.

بنابراین، نه تنها خاک آب بیشتری را در خود نگه می دارد، بلکه متوجه خواهید شد که مجبور نخواهید بود درخت خود را به دفعات زیاد آبیاری کنید. برخی از مالچ های مناسب برای درختان گیلاس برگ و پوست، کاج سوزنی می باشد.

هم برای کمپوست و هم برای مالچ پاشی، مطمئن شوید که حداقل ۷ سانتی متر از تنه درخت گیلاس فاصله دارند تا از انتشار کپک یا بیماری جلوگیری شود.

۲- انتخاب منطقه کشت گیلاس

اگر بتوانیم میوه های مورد علاقه خود را در هر منطقه ای پرورش دهیم خوب است، اما حقیقت این است که این درختان بومی محیط های خاصی می باشند.

به عنوان مثال، درختان مرکبات در آب و هوای گرمسیری یا نیمه گرمسیری بیشتر رشد می کنند. درخت گیلاس هم نیز در هر منطقه و آب و هوایی رشد نمی کند.

برخی نشانه ها که نشان می دهد درخت گیلاس نمی تواند آب و هوای خاصی را تحمل کند و دچار استرس می شود ، این است که برگ هایش در حال افتادگی ، پیچ خوردگی یا افتادن می باشند.

بنابراین، اگر درخت شما هر کدام از این علائم را داشته باشد، به احتمال زیاد درخت گیلاس شما برای زنده ماندن در آب و هوای شما دچار مشکل شده است.

۳- انتخاب کود برای درخت گیلاس

کمبود مواد مغذی یکی از اولین مواردی است که هنگام مرگ درخت گیلاس به ذهن می رسد. در حالی که این متداول ترین مسئله نیست، اما قطعاً مسئله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

هنگامی که درخت دارای عدم یا کمبود مواد مغذی باشد، ممکن است چندین مشکل را مشاهده کنید، از جمله:

  • رشد ضعیف
  • میوه دهی یا گلدهی ضعیف
  • برگ ها زرد یا ریزش می کنند
  • مرگ درختان

بنابراین ، چگونه می توانیم مطمئن شویم که درختان ما مواد مغذی مناسب را دریافت می کنند یا نه؟

مانند همه گیاهان ، درختان به سه ماده مغذی اصلی نیاز دارد. نیتروژن، فسفر و پتاسیم (که معمولاً NPK نامیده می شود). با این حال، درختان گیلاس معمولاً کود با نیتروژن کمتر را ترجیح می دهند.

کود NPK برای درخت گیلاس

نسبت خوب کود NPK برای استفاده از درختان ۲: ۲: ۱ نیتروژن به فسفر و پتاسیم است. به عنوان مثال، کود ۱۰-۱۰-۵ بسیار مناسب می باشد.

نیتروژن در درجه اول برای رشد شاخه و برگ استفاده می شود. از سوی دیگر، برای درختانی که به طور کامل رشد کرده اند و اکنون روی تولید میوه تمرکز می کنند، کودی با نیتروژن کمتر باید استفاده کرد.

به خاطر داشته باشید که درختان گیلاس نیز به pH کمی اسیدی تا خنثی خاک نیاز دارند، مانند ۷-۶.

حتی اگر خاک دارای مواد مغذی کافی باشد، اگر pH خاک درخت گیلاس شما خارج از این محدوده باشد، یعنی مثلا اگر که درخت شما درون خاک رسی (که معمولاً قلیایی است) کشت شده باشد، نمی تواند مواد مغذی را به درستی جذب کند.

۴- بیماری های رایج در گیلاس

در حالی که بیماریها به اندازه موارد بالا رایج نیستند، اما هنوز جر عوامل مهم در نابودی درختان گیلاس می باشد، به خصوص اگر شما فقط درخت گیلاس کشت می کنید.

این امر به این دلیل است که رشد یک محصول تکثیر را برای آفات و بیماری ها آسان می کند، زیرا اگر بتوانند یک درخت را آلوده کنند، احتمالاً می توانند بقیه درختان را نیز با همان روش آلوده کنند.

شایع ترین بیماری هایی که درختان گیلاس را از بین می برد عبارتند از:
  • شانکر باکتریایی
  • پوسیدگی سیاه (گال سیاه گیلاس)
  • پوسیدگی قهوه ای
  • لکه برگی گیلاس
  • سفیدک پودری
  • زنگ
  • لکه نقره ای
به خاطر داشته باشید که بهترین راهکار دفاع درختان در مقابل آفات و بیماری ها عبارتند از:
  • خاک خوب
  • تنوع زیستی

سلامت خاک برای درختان گیلاس حیاتی می باشد. زیرا مواد مغذی درخت را فراهم می کند. همچنین میکروارگانیسم های مفید در خاک وجود دارند.

که برای سیستم ایمنی درخت بسیار مفید می باشند. و حتی می تواند درختان مجاور را در مورد آفات یا بیماری ها قبل از رسیدن به آن ها هشدار دهند. که به این درختان زمان کافی برای آماده سازی و تولید مواد شیمیایی مختلف برای دفع تهدید و دفاع از خود می دهد.

تنوع ( سیستم چند کشتی) به اندازه ای مهم است که یک آفت یا بیماری می تواند به یک درخت آسیب برساند، اما هنگامی که آن ها به نوع دیگری از گیاه برسند، با مواد شیمیایی مختلف و سایر دفاعیات گیاهی دیگر روبرو می شوند.

این مسأله بسیار گسترش بیماری و آفت را محدود می کند و حتی می تواند آفت یا بیماری را کاملاً متوقف کند. پس به جای سیستم تک کشتی از سیستم چند کشتی استفاده کنید.

سایر مطالب:

بیماری شانکر باکتریای گیلاس ،علایم و کنترل آن

روش های جلوگیری از خشک شدن درخت گیلاس

۱-مسائل احتمالی را مشخص کنید

اولین قدم برای احیایگیلاس در حال مرگ ، شناسایی مسائل احتمالی است.

۲-مسئله واقعی را پیدا کنید

وقتی علائم درخت خود را بررسی کردی، و در مورد یکی از عوامل نابودی درخت مطمئن شدید.اکنون می توانید مسائل احتمالی را از لیست خود حذف کنید.

سعی کنید آن را به ۱ تا ۳ مورد احتمالی برسانید که با علائم درخت شما بیشتر مطابقت دارد. این به شما بهترین فرصت را می دهد تا راه حل مناسب را برای آن ارائه دهید.

اگر هنوز از مسئله درخت گیلاس خود مطمئن نیستید، مشکلی نیست! با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید و از آن ها کمک بگیرید.

۳- امتحان کردن راه حل های ممکن

اکنون که لیستی محدود از مسائل احتمالی دارید، وقت آن است که راه حل ها را یک به یک امتحان کنید. با آسان ترین راه ها شروع کنید.. به عنوان مثال، دادن آب کمتر بسیار آسان تر از گذراندن مراحل انتقال درخت است. سعی کنید آن گزینه را برای آخرین راه حل در نظر بگیرید.

نکات بیشتر برای حفظ درخت گیلاس

۱-بسته به آب و هوا درختان گیلاس را هر ۱-۲ هفته یکبار درختان آبیاری کنید. بهترین راه برای سنجش این که اگر یک درخت گیلاس نیاز به آبیاری بیشتر یا عمیق تر داشته باشد، بررسی ۵ تا ۱۰ سانتی متری اول خاک با انگشت می باشد. خاک باید زهکش مناسب داشته باشد و آب زیادی در خود نگه ندارد.

۲-درختان گیلاس خود را در جهت جنوبی بکارید تا گرما و نور خورشید به حداکثر برسد. علاوه بر این، کاشت در کنار دیوار رو به جنوب به بازتاب نور و گرمای خورشید حتی در شب کمک می کند.

۳-گیاهان همراه را در اطراف درختان گیلاس بکارید تا مواد مغذی خاک، گرده افشانی و کاهش آفات را به حداکثر برساند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )