معرفی انواع بلدرچین

0

معرفی انواع بلدرچین یک نوع از گونه های طیور و از کوچک ترین پرنده های حلال گوشت است را میخواهیم مورد بررسی قراردهیم. که به صورت تجاری در ایران پرورش بلدرچین داده می شود. بعضی ها به بلدرچین به دلیل نوع صدا و آوازش بدبده نیز می‌گویند.

معرفی انواع بلدرچین

بلدرچین ها در طبیعت، اغلب در کشتزار غلات و زمین های ناهموار و میان علف زارها زندگی می کنند. در زمستان نیز در دسته های بزرگ جمع شده و مهاجرت می کنند.

بلدرچین های وحشی که در طبیعت زندگی می کنند. ۷ تا ۱۲ عدد تخم می گذارند. که جوجه ها از این تخم ها بعد از ۱۶تا ۲۱ روز خارج می شوند. گوشت و تخم بلدرچین برای مردم ارزش غذایی و حتی دارویی دارد. از این رو برورش این نوع طیور به صرفه می باشد.

معرفی انواع بلدرچین

انواع بلدرچین

بلدرچین به شاخه ی مهره داران، رده ی پرندگان، راسته ی مرغان، خانواده ی قرقاول سانان یا ماکیان ها، زیرخانواده مرغان  یا زیرمجموعه کبک سانان و جنس بلدرچین تعلق دارد.در ادامه با معرفی انواع بلدرچین آشنا میشوید.

سایر مطالب:

پرورش بلدرچین از نقطه شروع تا کسب درآمد

فواید و خواص تخم بلدرچین

۱- بلدرچین معمولی

 پرنده کوچکی (Coturnix coturnix (common quail از تیره قرقاولیان، راسته ماکیانسانان می باشد. این گونه بومی آسیا، اروپا و آفریقا می باشد. و تنها گونه بلدرچین بومی ایران است.

بلدرچین های اهلی از این گونهنمی باشند، بلکه به گونه بلدرچین ژاپنی تعلق دارند. شباهت ظاهری این دو گونه قابل توجه است اما صدای آن ها متفاوت می باشد.

 این پرنده خپل و کره ای شکل می باشد، و تا حدود ۱۶ تا ۱۸ سانتی متر رشد می کند. یک نوار سفید در بالای چشم دارد. تفاوت بلدرچین نر و ماده در پرهای سینه شان می باشد.

که برای نرها حنایی رنگ و ماده ها خرمائی سوخته (خاکستری با نقاط سیاه رنگ) است. جنس ماده بالغ سنگین تر از جنس نر می باشد. وزن نر ۸۵ تا ۱۱۰ گرم و وزن ماده ۹۰ تا ۱۲۰ گرم می باشد.

۲-بلدرچین ژاپنی

یکی از گونه های بلدرچین Coturnix japonica (Japanese guail) است، که بومی شرق آسیا می باشد. پرندگانی مهاجرند که بهار و تابستان در شمال مغولستان، جنوب سیبری، شمال چین، ژاپن و کره شمالی تخم گذاری کرده و در زمستان به جنوب و مرکز چین، کره جنوبی،جنوب ژاپن، ویتنام، الئوس و تایلند کوچ می کنند.

این پرنده تا حدود ۲۰ سانتی متر رشد می کند و شباهت زیادی با بلدرچین معمولی داشته. به طوری که برخی آن را یکی از نژادهای بلدرچین معمولی می دانند.

با این که نوع اهلی این پرنده بسیار فراوان می باشد. اما شمار آن ها در حیات وحش به دلیل شکار بی اندازه و تخریب زیستگاه به شدت کاهش یافته است.

یکی از مهم ترین علل اهمیت زیا د نژاد بلدرچین ژاپنی نسبت به سایر نژادهای بلدرچین دیگر:

 مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی گوناگون و بیماری ها می باشد، استفاده هم زمان از یک بلدرچین به عنوان تخم گذار، مولد و یا گوشتی باعث شده تا جایگاه خود را در میان انواع نژاد بلدرچین حفظ کند.

مقاومت بالا، بلدرچین ژاپنی را در طول دوره پرورش بلدرچین از مصرف هر نوع واکسن و آنتی بیوتیک در شرایط معمول مصون نگه داشته و باعث شده تا به عنوان محصولی سالم در سبد غذایی مردم وجود داشته باشد.

بلدرچین ژاپنی در چند سویه مختلف از نظر رنگ پرها موجود می باشد، که تفاوت چشمگیری به طور علمی و عملی در پرورش و میزان بازدهی اقتصادی آن ها از نظر ضریب تبدیل، میزان تخم گذاری و طول عمر دیده نمی شود، گاهاً دیده شده که به علت نا آشنایی مردم بلدرچین ژاپنی با رنگ سفید را با نژاد وایت کانادایی اشتباه گرفته اند.

۳- بلدرچین بارانی

ای بلدرچین (Coturnix coromandelica (black-breast-guail نام یک گونه از تیره قرقاولیان می باشد. زیستگاه آن مناطقی از هند، سیلان، برمه هست.

۴-بلدرچین هارلکین یا بلدرچین جلف

نام Coturnix delegorguei (harleguinguail) یک گونه از تیره قرقاولیان می باشد. زیستگاه آن مناطقی از آفریقا و عربستان است.

۵-بلدرچین کاهگلی

این بلدرچین  Coturnix pectoralis (pectoral guail)نام یک گونه از تیره قرقاولیان می باشد. زیستگاه آن مناطقی از استرالیا است. به طورکلی تاکنون ۶ نژاد بلدرچین ثبت شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )