خمیر بردو و چگونگی تهیه آن

0

خمیر بردو چیست؟

خمیر بردو یکی از راههای کنترل عوامل بیماری زایی باکتریایی و قارچی  است. خمیر بردو که با مخلوط کردن محلول سولفات مس و دوغاب هیدراکسید کلسیم (آهک ) به دست می آید، پس از قرار گرفتن بروی گیاه، دراثر رطوبت و گاز کربنیک به تدریج تبدیل به ترکیبات کمپلکسی میشود که مرتباً یون مس محلول آزاد میکنند.

خمیر بردو

 تهیه خمیربردو

دوسطل بزرگ حداقل بیست لیتری یا بیشتر آهک مرده صدفی و تمیز (بدون خاک و شن) سولفات مس (پودری و تمیز)، آب، پودر سریش، چوب بلند برای همزدن، دستکش، چتکه های رنگ آمیزی (بسته به قطر درخت متوسط تا بزرگ).

مطالب مرتبط:

کاربرد قارچ کش بردوفیکس چیست؟چگونه بردوفیکس دستی درست کنیم؟

قارچ کش ها و ضرورت استفاده از آن

دستور کار تهیه ی خمیر بردو

مواد تشکیل دهنده ی این ترکیب شامل ” آب + سولفات مس + آهک مرده ” بوده که بسته به هدف و زمان استفاده (دراوایل بهارو اوایل پاییز) درصد مواد ترکیبی آن متغییر است.

اضافه کردن پودر سریش به این خمیر، عامل ماندگاری آن بروی تنه درختان می باشد و لذا در سالهای اخیر از این چسب گیاهی نیز استفاده می گردد.

با توجه به شروع فصل سرما و خاصیت حفاظتی این ترکیب درمقابل سرما و کاهش درجه حرارت محیطی، فرمول ذیل برای درختان شهری توصیه می گردد:

ابتدا در یک سطل یک کیلو گرم آهک مرده را در ۲ لیتر آب ریخته و کامل هم بزنید، سپس درسطل دیگر، یک کیلوگرم سولفات مس را در ۲ لیتر آب ترجیحا ولرم حل کرده و خوب مخلوط می کنیم.

در ادامه به آهستگی محلول زلال آبی رنگ سولفات مس را به محلول آهک، اضافه نموده و مرتب بهم میزنیم. این محلول را بتدریج، با ۶ لیتر آب (یا کمتر) به غلظتی شبیه به ماست تبدیل نموده و رنگ آن می بایست فیروزه ای خوش رنگ باشد.

درخاتمه نیز حدود یک کیلوسریش را به خمیر فوق اضافه نموده و دوباره مخلوط می کنیم. خمیر بردو آماده استفاده می باشد.

جدیدترین خبرها و مطالب کشاورزی ایران و جهان را در کانال تلگرامی ثمر بخوانید. (کلیک کنید)

نکات مهم در تهیه خمیر بردو

۱- ازنکات اساسی تهیه درست این خمیر، افزودن محلول آبی به سفید است و درصورت بی توجهی تهیه کنندگان به این مورد واضافه نمودن محلول آهک (سفید) به محلول سولفات مس (آبی) محلول به اصطلاح بریده و بی ارزش است.

۲- درطی مراحل تهیه محلول آبی، به هیچ عنوان از چوب آغشته به آهک یا ظروف حاوی آهک استفاده نگردد، چراکه این خطا سبب تغییر فاز محلول و تغییر رنگ آن به خاکستری و یا سبز رنگ شده و عملا ترکیب حاصله را فاقد اثربخشی مورد نظر خواهد نمود.

۳- خمیر بردو تهیه شده، پس از ۲۴ ساعت خاصیت ضدعفونی کنندگی خود را از دست داده و لذا می بایست میزان تهیه شده درهر روز بطور کامل استفاده گردد و یا خمیر ، به اندازه مصرف روزانه تهیه شود.

۴- با توجه به استفاده ازاین ترکیب در سطح درختان شهری، الویت اجرای تمیز و حفظ زیبایی این پوشش تنه از الویت خاصی برخوردار می باشد. لذا کلیه درختان می بایست تا ارتفاع معینی و به صورت یکسان با خمیر پوشش داده شوند.

۵- کلیه ظروف و چرتکه های رنگرزی، درپایان هر روز بطور کامل شسته و تمیز گردد.

۶- درصورتیکه رسوب سولفات مس، آهکی نشده باشد، می توان از رسوب سولفات مس برای روز بعد نیز استفاده نمود.

۷- در خاتمه نظارت دقیق و مسئولانه کارشناسان در هر محور در طول دوره ی اجرا بسیار مهم خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس با ما ( اینجا کلیک کنید )