آشنایی با انواع گیاه کاکتوس و چگونگی پرورش آن

0

گیاه کاکتوس یک گلی است که بیشتر در مناطق گرمسیری و معتدل رشد پیدا می کند. ساقه های آن ضخیم و گوشتی است و برگ های آن به صورت تیغ های ریز یا عبارتی به شکل خار بر روی سطح آن رشد می کند.

گیاه کاکتوس

گیاه کاکتوس Cactaceae انواع زیادی دارد، که اغلب گوشتی و خاردار هستند. امروزه کاکتوس ها به یکی از گیاهان آپارتمانی تبدیل شده که استقبال زیادی از آن می کنند. این گیاهان آب بسیار کمی میخواهند و به نور مستقیم آفتاب نیاز ندارند. و نسبت به گیاهان آپارتمانی دیگر به مراقبت کمتری نیاز دارند.

ریشه این گل سرسخت و مقاوم به صورت عمیق وارد خاک می شود و پس از آن به شکل شبکه ای در خواهد آمد. این ریشه ها به گل کاکتوس کمک می کنند تا در مواقعی که باران می بارد و زمین مرطوب است، کاکتوس آب کافی برای رشد خود در طول فصل های گرم ذخیره کند. معمولاً گیاه شناسان به هر گیاه گوشتی کاکتوس نمی گویند.

گل کاکتوس دارای توپچه است که از طریق توپچه گل های کوچک روی آن می روید. به عبارت دیگر هر گیاه گوشتی که دارای توپچه باشد جزو کاکتوس ها محسوب می شود. کاکتوس بیشتر در مناطق جنوبی قاره آمریکا رشد پیدا می کند.

گیاه کاکتوس

شرایط نگهداری گیاه کاکتوس 

آبیاری

بهترین زمان آبیاری هم زمانی است که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد. آز ابیاری زیاد بپرهیزید چون باعث پوسیدگی ریشه می‌شود و گیاه از دست می‌رود..

آبیاری کم و خشکی طولانی مدت در فصول رشد موجب خشک شدن ریشه ها می‌شود. و در صورت آبیاری مجدد امکان پوسیدن ریشه ها وجود دارد. هرچه به فصل پاییز و زمستان نزدیک شویم. نیاز به آبیاری نیز کمتر احساس می شود

از دادن آب به گل کاکتوس در زیر نور آفتاب خودداری شود. زیرا باعث سوختگی و ایجاد لک بر روی گیاه می شود.

دما

گیاهان مقاومی هستند که می توانند در دمای  ۵ درجه تا ۵۰ درجه دوام بیاورند. اما بهترین دما برای رشد کاکتوس ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. دمای پنج درجه سانتی گراد باعث خوابیدن گیاه و توقف رشد آن می شود.

مطالب مرتبط:

شرایط مورد نیاز برای پرورش گل تیموس گل همیشه سبز

عوامل تاثیرگذار بر آبیاری سانسوریا

نور مناسب

از قرار دادن کاکتوس ها در زیر آفتاب مستقیم خودداری شود. آفتاب مستقیم باعث سوختگی کاکتوس ها می شود.

اگر کاکتوس های که در طبیعت وجود دارند زیر نور شدید آفتاب نمی سوزند، زیرا زمانی که گیاه از همان ابتدای زندگی در زیر نور آفتاب باشد به مرور خود را با این شرایط تطبیق داده، و نور آفتاب را تحمل می کند.

پس برای نگهداری کاکتوس حداقل ۳-۴ ساعت در روز نیاز به نور دارد. زیرا بدون نور کاکتوس کم کم زرد می شود.

کود دهی

کود دهی باید در فصل بهار و تابستان به گیاه اضافه شود. کودهایی که نیتروژن پایین و پتاس بالایی دارند و همچنین کودهای مخصوص کاکتوس مناسب هستند. همچنین می توان در اول فصل رشد برای تحریک رشد کاکتوس از کودهای دارای هیومیک استفاده کرد.

خاک

برای اینکه خاک آب زیادی جذب نکند. یا در گلدان آب جمع و گیاه پوسیده نشود باید خاک زهکشی مناسب داشته باشد. ته گلدان باید دارای سوراخ های زهکشی باشد و بهتر است ته گلدان مقداری سنک ریزه های درشت استفاده شود که آب به راحتی از گلدان خارج شود. از خاک کوکوپیت می توان برای خاک کاکتوس استفاده کرد.

چه زمانی باید گلدان را عوض کرد؟

زمان مناسب برای عوض کردن گلدان کاکتوس فصل بهار و تابستان است. کاکتوس تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد.

تکثیر کاکتوس 

 به دو روش تکثیر می شوند:

از طریق بذر

عموم کاکتوس‌ها بذرهای بسیار ریز با قوه نامیه نسبتاً کوتاه داشته. بنابراین اول در سبدهای پلاستیکی کم عمق با یک خاک بسیار سبک کشت شود.

آبیاری بسترهای کشت در پای گیاه انجام می‌گیرد، یا اینکه سبدها را در ظرف‌های آبی قرار داده شود که بتدریج آب را جذب می‌کند و گیاه و بذرها مرطوب شده و بعد جوانه می‌زنند. مثل هر گیاه دیگر بذرکاری باعث طولانی شدن زمان رشد و نمو و بلوغ گیاه می‌شود.

تکثیر رویشی ( قلمه زدن)

عمده‌ترین تکثیر رویشی کاکتوس‌ها روش قلمه زدن می‌باشد قلمه زدن به فصل بستگی دارد. و بهترین فصل برای آن اوایل تابستان می‌باشد. آن‌ها را در یک بستر سبک و محیط با رطوبت کافی با آبیاری منظم کشت شود.

اما قبل از کشت قلمه‌ی مخصوصاً کاکتوس‌های گوشتی که دارای شیرابه می‌باشد.  قلمه ها را در آب ولرم حدود ۴۵ درجه سانتی گراد قرار داده. و زمانی که شیرابه قلمه ها قطع شد، سپس آنها کشت می کنیم.

انواع کاکتوس

آکاتوکالسیوم

از گیاهان کاکتوس و ساکولنت است. pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. دارای گلهای زیبایی به رنگ قرمز، صورتی و طلایی است. گیاه آفتاب تا نیم سایه را می‌پسند

Acanthocalycium thionanthum

این کاکتوس هم از خانواده کاکتوسها یا ساکولنت ها می‌باشد. به شرایط خشکی مقاوم است. همچنین به نور کامل تا افتاب نیاز دارد. به هنوان گیاه خانگی هم کاربرد دارد.

pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. کاکتوس Acanthocalycium thionanthum این گیاه جزوی از خانواده کاکتوس و ساکولنت‌ها است. pH مناسب برای این گیاه ۷٫۶ تا ۷٫۸ است. دارای گلهای زیبایی به رنگ صورتی و سفید است. گیاه آفتاب  نیاز دارد.

 آریوکارپوس

این نوع به خشکی مقاوم می‌باشد. pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. رنگ گلها صورتی است. گیاهی گلدانی و آفتاب دوست است.

 ماری

 ماری یا Arrojadoa penicillata گیاه خشکی دوست است. رنگ گلها صورتی تا بنفش است. به صورت گلدانی هم قابل نگهدار است. نیاز به آفتاب نسبی تا آفتاب کامل دارد.

 آرتروسراسوس

این نوع دارای تیغ های زیاد و با فرم کشیده می‌باشد. مانند همه کاکتوسها به آب و هوای خشک نیاز دارد. رنگ گلها صورتی است. دامنه pH مناسب ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. به شرایط آفتاب کامل تانیم سایه نیاز دارد.

آستروفیتوم

کاکتوس نوع  آستروفیتوم به آب و هوای گرم و خشک و نور فراوان نیاز دارد. pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. رنگ گلهای این نوع کاکتوس زرد است.

 اپونتیا

این نوع هم به مناطق گرم و خشک با نور بالا سازگار می‌باشد. شکل ساقه ها و برگها به شکل پهن و بشقابی و دارای تیغ های فشرده است.  pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. رنگ گلهای این نوع کاکتوس صورتی است.

لانه گنجشکی

همیشه سبز با نام علمی Mammillaria Longimamma است. به مناطق خشک تا نیمه خشک با افتاب کامل تا نیم سایه مقاوم است. pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است. رنگ گلهای این نوع نوع زرد است.

بشکه آبی

این نوع  گرد و  خطوط هم مرکز و تیغ دار است. آب و هوای مناسب این گیاه گرم و خشک و دارای آفتاب کامل است. pH مناسب برای این گیاه ۶٫۱ تا ۷٫۸ است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )