کود کشاورزی گوگرد گرانوله و محاسن استفاده از آن

0

کود کشاورزی گوگرد گرانوله

کود کشاورزی گوگرد گرانوله دارای ۷۰ الی ۹۵ درصد گوگرد خالص می باشند که نحوه مصرف این کود مشابه کودهای فسفاته بوده و باید قبل از کاشت ، مصرف گردد. این کود باعث کاهش موضعی PH  خاک های آهکی و تامین سولفات مورد نیاز گیاهان و افزایش حلالیت عناصر کم مصرف و پرمصرف و کنترل برخی از عوامل بیماری زا  قارچی نظیر سفیدک واصلاح خاک های شور و قلیا می شود .

در خاک های معدنی ، گوگرد به صورت سولفات ، قابل استفاده برای گیاه است . با مصرف این کود در مزارع یونجه عملکرد این محصول در هر هکتار یک تن افزایش می یابد .

علایم کمبود گوگرد در گیاهان

شدت نگهداری سولفات به وسیله خاک تابع عوامل متعددی از خاک از جمله مقدار رس ، نوع رس، PH و مقدار هیدروکسید آهن ، آلومینیوم است و مقدار جذب گوگرد با کاهش PH افزایش  می یابد ، غلظت نیترات در گیاهانی که  دچار کمبود گوگرد هستند ، افزایش می یابد که اگر این حد کمتر از ۲.۵ میلی گرم در گرم ماده خشک گردد تجمع نیترات در گیاه رخ می دهد .

علایم کمبود گوگرد

از جمله مهمترین علایم کمبود گوگرد در گیاهان رنگ پریدگی ، کوتاهی و کوچکی بوته است ، ساقه های گیاهان مبتلا ،کوتاهتر و نازکتر از حد معمول است و بیشتر چوبی هستند و سطح برگ کوچک و تعداد برگ ها کم می شود ، تعداد و وزن میوه نیز کاهش پیدا می کند .

جدیدترین خبرها و مطالب کشاورزی ایران و جهان را در کانال تلگرامی ثمر بخوانید. (کلیک کنید)

محاسن کود گوگرد گرانوله :

گوگرد و به خصوص گوگرد گرانوله ، نوعی از گوگرد است که در کشاورزی بسیار ضروری بوده و از عناصر مهم برای گیاه محسوب میشود به صورتیکه بعد از ازت، فسفر و پتاسیم چهارمین عنصر ضروری برای آنها به‌شمار می‌آید.

گوگرد در ساختار پروتئین‌ها شرکت داشته و برای عملکرد آنزیم‌ها اهمیت فراوانی دارد. این عنصر در گیاهان به صورت سولفات جذب می‌شود و این سولفات در ساختمان دو پروتئین مهم متیونین و سیستئین وجود دارد.

کود گوگرد با افزایش دادن قابلیت جذب عناصر غذایی پر مصرف و ریزمغذی در خاک به رشد بهتر گیاه کمک کرده و موجب افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول می گردد .

مواد آلی موجود در کود موجبات فعال شدن میکروب های مفید خاک شده و عمل اکسیداسیون بیولوژیکی را در خاک تسهیل می نمایند . این کود با ضدعفونی نمودن تدریجی خاک به سلامت محیط زیست کمک شایانی نموده و مصرف سموم شیمیایی را کاهش می دهد.

به راحتی توسط دستگاه کود پاش می توان آنرا مورد استفاده قرار داد . با مصرف این کود خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بهبود یافته و میزان عملکرد محصول ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش می یابد .

گوگرد در کشاورزی به دو شکل کلی مصرف میشود:

۱ ) گوگرد پودری با خلوص ۹۹.۹ درصد که بیشتر به سبب خاصیت قارچ کشی ، به صورت گرد پاش بر روی برگ و یا سطوحی که نیاز به قارچ کشی احساس میشود توصیه میگردد .

۲) گوگرد گرانول که به دلیل شکل فیزیکی آن و سهولت بیشتر برای دستگاههای کودپاش در عملیات کود پاشی در سطح مزرعه ، بیشتر به این نوع اقبال نشان داده میشود .

گوگرد گرانول به دو فرم کلی در بازار موجودست :
الف ) نوع خالص
ب) انواع بنتونیت دار

مطالب مرتبط:

کاربرد گوگرد در صنایع کشاورزی و تولید کودهای شیمیایی

اهمیت گوگرد در تغذیه گیاهی و اصلاح خاکهای شور

درباره کودهای گوگردی بنتونیت دار

میزان مصرف کود گوگرد گرانوله :

در مزارع به میزان ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلو گرم در هر هکتار کود گوگرد آلی گرانوله را قبل از کشت توسط دستگاه کود پاش در سطح مزرعه پخش نموده و با عمل شخم آن را در عمق موثر ریشه گیاه قرار دهید .

در گلخانه در هر متر مربع ۲۵۰ گرم از کود گوگرد آلی را در سطح زمین پخش نموده و سپس آن را با خاک مخلوط نمایید .

در باغات با توجه به سن و نوع درخت ۱ تا ۳ کیلوگرم کود گوگرد آلی را در محل سایه انداز هردرخت ریخته و با خاک مخلوط نمایید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس با ما ( اینجا کلیک کنید )