راهکار های افزایش تخم گذاری مرغ تخمگذار

0

شما به عنوان یک پرورش دهنده مرغ بومی یا صنعتی باید با تمام اصول و راهکار های افزایش تخم گذاری و پرورش مرغ را آشنا باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را از مرغ های خود بگیرید.

راهکار های افزایش تخم گذاری مرغ تخمگذار

البته تجربه نیز نقشی اساسی در افزایش میزان تخم گذاری مرغ ها خواهد داشت، در صورتی که تجربه کافی در این زمینه ندارید،جای هیچ نگرانی نیست در این مقاله از ایزی باتور شما را با راهکارها و اصولی آشنا خواهیم ساخت که در افزایش میزان تخم گذاری مرغ ها تاثیر بسزایی خواهد داشت.

راهکار های افزایش تخم گذاری

بررسی عوامل تاثیر گذاردر راهکار های افزایش تخم گذاری مرغ

عوامل زیادی در افزایش میزان تخم گذاری مرغ تاثیر دارد و همین طور عوامل بازدارنده زیادی در کاهش میزان تخم گذاری مرغ تاثیر دارند که در این مقاله به مهم ترین این عوامل اشاره خواهیم نمود تا مرغ هایی کاملا تخم گذار داشته باشید.

الف – تغذیه

مهم ترین و ساده ترین عامل در افزایش میزان تخم گذاری مرغ تغذیه می باشد، مرغی که هر روز فقط از برنج یا نان خیس تغذیه کند، طبیعی است که هر هفته ۲ عدد تخم بگذارند، اگر مرغداران صنعتی بخواهند با این مواد مرغ های تخم گذار خود را تغذیه کنند، مطمئنا پس از مدتی دچار ورشکستگی خواهند شد.

بنابراین برای مرغ های تخم گذار جیره غذایی (کنسانتره) بخصوصی وجود دارد که به صورت آماده بفروش میرسد، ولی اگر قصد خرید این کنسانتره را ندارید، باید مرغان خود را با مواد غذایی پر پروتئین و غنی از کلیسم تغذیه کنید.

انواع دانه ها و حبوبات، ذرت و سویا سرشار از پروتئین و ویتامین هستند، کلم و کاهو نیز منابع مناسبی از کلیسم هستند که می تواند در افزایش میزان تخم گذاری مرغ ها تاثیر گذار باشد.

ب – بیماری

از عوامل مهمی که در کاهش و یا حتی توقف تخم گذاری در پرنده تاثیر گذار است، بیماری است. بیماری های مختلفی وجود دارند که در این قضیه دخیل هستند و بیان این بیماری ها خارج از حوصله این مقاله می باشد.

در حالت کلی برای جلوگیری از بیمار شدن مرغان باید واکسن های مورد نیاز را در فاصله های سنی و فصلی خاص به آنها تزریق کنید، هم چنین تمیز بودن محیط پرورش مرغ، سالم و پاکیزه بودن تغذیه پرنده در جلوگیری از بسیاری از بیماری ها تاثیر گذار خواهد بود.

سایر مطالب :

عوامل موثر در تولید تخم مرغ

ج – دمای محیط

در موارد زیادی مشاهده شده که مرغ تخم گذار در اوج دوره تخم گذاری خود قرار داشته و با توجه تغذیه صحیح و سلامت کامل خود، متاسفانه هیچ گونه تخمی تولید نمی کند.

دلیل این مورد می تواند متوجه دمای محیط پرورش مرغ شود، دمای مناسب برای مرغ های تخم گذار بین ۲۲ الی ۲۶ درجه سانتی گراد می باشد و در صورت رعایت این مورد می توان میزان تخم گذاری مرغ ها را تا حد قابل توجهی افزایش داد.

برای گرم نمودن محیط پرورش مرغ ها می توان از بخاری گازی، جت هیتر مخصوص مرغداری، هیتر برقی، هیتر مخصوص گلخانه و … استفاده نمود.

د – نژاد

عامل دیگری که در میزان تخم گذاری مرغ تاثیر دارد، نژاد اوست.

برخی از مرغ ها ذاتاً استعداد بالایی در تخم گذاری دارند و برخی نیز آنچنان علاقه ای به تخم گذاشتن ندارند، شما قبل از خرید جوجه ها باید نوع نژاد مورد نظر خود را انتخاب کنید تا در دوره تخم گذاری خود از حداکثر تخم گذاری برخوردار باشند.

یکی از بهترین مرغ هایی که از میزان تخم گذاری بالایی برخوردار است، مرغ مرندی است

ر – روشنایی محیط

یکی از عوامل مهم دیگری که در میزان تخم گذاری مرغ تاثیر به سزایی دارد، میزان ساعات روشنایی سالن پرورش است.

معمولا برای مرغ های تخم گذار ۱۴ الی ۱۶ ساعت روشنایی در نظر می گیرند و اگر در فصل زمستان قرار دارید برای القای نور طبیعی به مرغ ها بهتر است از لامپ های آفتابی استفاده نمایید.

ز – لانه تخم گذاری

اگر مرغ های خود را به حالت سنتی یا بومی پرورش می دهید بهتر است لانه تخم گذاری از سالن پرورش جدا باشد تا مرغ هنگام احساس تخم گذاری با خیالی راحت به لانه مراجعه نموده و اقدام به تخم گذاری نماید.

هم چنین بهتر است کف لانه را با خاک اره، گیاه های نرم و یا پشم شیشه بپوشانید تا مرغ بیشتر به لانه علاقه پیدا کند و بیشتر اوقات روز را در لانه به سر ببرد، هر چه لانه مرغ گرمتر و راحت تر باشد، احتمال تخم گذاری او نیز بالا خواهد رفت

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما ( اینجا کلیک کنید )